Tutustu Gnoncen perustajajäseniin, osa 1: Kasper Tontti

Tämän artikkelisarjan mukana pääset tutustumaan minkälaisia tyyppejä Gnoncen koneiston takaa löytyy. Ensimmäisenä vuorossa Kasper Tontti.

Milla Kulmala

Milla Kulmala

|

Gnonce

Gnonce sai alkunsa, kun yliopiston tutkimushankkeessa tavanneet Kasper, Kai-Markus ja Atte päättivät lyödä innovatiiviset päänsä yhteen ja ryhtyivät toteuttamaan yhteistä unelmaa yrittäjyydestä.

Aluksi toiminta lähti liikkeelle nettisivujen toteutuksella kiinteään urakkahintaan. Gnoncen, kuten monen aloittavan yrityksen alkutaival oli konkurssin pakenemista kilpaillulla alalla. Heti kun kokemusta ja referenssiä oli kerrytetty, alettiin miettiä miten homma tehtäisiin paremmin.

Vastaus Gnoncelle oli freelancing. Kolmikko ryhtyi tutkimaan freelancingin mystiikkaa ja selvittämään miten asiakkaita löydetään, miten omaa osaamista voidaan tuotteistaa ja myydä, ja miten toimeksianto naulataan. Koodin murrettuaan he päättivät ryhtyä jakamaan friikkujen ilosanomaa ja Gnoncen uusi aikakausi it-freelancereiden urakiihdyttämönä oli alkanut.

Seuraava pala purtavaksi oli brändin, markkinoinnin ja nettisivujen luominen, joita Gnoncella ei vielä ollut. Tässä vaiheessa apuun palkattiin Joonas, joka otti haltuunsa markkinoinnin sekä kokonaisvaltaisesti Gnoncen kehityksen. Näin Gnoncen nelikko oli kasassa ja homma lähti rullaamaan toden teolla.

Gnoncen tavoitteena on muuttaa it-alan normeja, valmentaa ohjelmistokehittäjiä freelance uralle sekä luoda yhteisö ja tukiverkosto; freelancereilta freelancereille.

Tämän artikkelisarjan mukana pääset raapaisemaan hieman pintaa syvemmälle ja lukemaan, minkälaisia tyyppejä Gnoncen koneiston takaa löytyy. Keitä he ovat, mistä he tulevat ja miten he ovat päätyneet tähän pisteeseen.

Ensimmäisenä vuorossa Kasper…

Kuka?

Kasper Tontti on yksi Gnoncen perustajista ja gnonsultti, joka tottelee usein myös nimeä Kassu tai Kaju. Alun perin Heinolasta kotoisin oleva Kasper on ehtinyt kokea nuoruuden Lahdessa, opinnot Jyväskylässä, puoli vuotta Aasiassa, hetken Espoossa, kesän Helsingissä ja sitten laskeutunut Nurmijärvelle Klaukkalaan.

Kasper tekee asiakastyötä kotitoimistostaan käsin sekä valmentaa ohjelmistokehittäjiä kohti freelance-uraa. Gnoncen toiminnan lisäksi vauhdikas Kasper ideoi ja toteuttaa eteenpäin myös omia projektejaan aina tilaisuuden tullen. Kasperin ammatillisia vahvuuksia ovat uuden luominen ja ratkaisukeskeinen asenne, jotka takaavat jatkuvan kehittymisen uralla.

Kun Kasper ei koodaa, hänet voi löytää hurvittelemasta harrastusten parista, joihin kuuluvat lautailu, varjoliito, retkeily sekä erilaiset pelit. Vastapainoksi toiminnalle Kasper viettää aikaa kavereiden kanssa ja rentoutuu avopuolison ja maailman parhaan Eetu-koiran kanssa.

Tie ohjelmistokehittäjäksi

Tietokoneet ja pelaaminen ovat kiinnostaneet Kasperia suuresti lapsesta lähtien niin vapaa-ajalla kuin koulussakin. Koulussa hän valitsi kaikki tunnit, joilla oli mahdollisuus työskennellä tietokoneella, ja kipinä it-alaa kohtaan syttyi jo yläasteen atk- ja viestintätaidon tunneilla. Kiinnostus heräsi ensin videon- ja kuvankäsittelyyn, ja pian halu koodata omia pelejä johdatti Kasperin myös ohjelmoinnin pariin. Yläasteen jälkeen Kasper suuntasi tekniikkapainotteiseen lukioon, jossa oli mahdollisuus käydä jopa 13 ohjelmoinnin kurssia. Lukiosta saadulla pohjalla oli helppo jatkaa opiskelemaan tietotekniikkaa yliopistoon.

Opintojen ulkopuolella Kasperia vei eteenpäin monipuolinen kiinnostus ohjelmistokehitystä ja -suunnittelua kohtaan. Harrastuneisuuden, omien projektien sekä erilaisten verkkokurssien avulla Kasper oppi nopeasti modernit teknologiat ja työkalut myös käytännön tasolla.

Jo nuorena rakennettu vahva osaaminen mahdollisti hyvät eväät uuden oppimiseen myös yliopistoaikana. Opinnot alkoivat syventymällä web-kehitykseen sekä käyttöliittymien suunnitteluun ja designiin. Koodausmatkan varrelle tuli välissä pieni intin mittainen mutka, minä aikana kiinnostus heräsi myös markkinoinnin suuntaan, ja Kasper perusti ensimmäisen yrityksensä liittyen nettisivuihin, markkinointiin ja hakukoneoptimointiin. Myöhemmin Kasper kuitenkin löysi tiensä takaisin ohjelmoinnin pariin ja tajusi jälleen, että koodaaminen olisi se oma juttu. Kun koodin ilo oli löytynyt uudelleen, mukaan palettiin tuli myös web3, jota Kasper ryhtyi tutkimaan ja pian myös luennoimaan aiheesta yliopistolla.

Kohti yrittäjyyttä

Yrittäjyys oli selvä tie Kasperille, jonka ensimmäinen kosketus yrittämiseen tapahtui jo lukiossa nettisivuja toteuttamalla. Kasper oli valmis ottamaan isojakin riskejä ja epäonnistumaan matkalla kohti onnistumista. Jo ennen Gnoncea Kasperilla oli lukuisia kokeiluja ja myös epäonnistumisia erilaisten yritysten parissa.

Yrittäjyys sai kunnolla tuulta alleen, kun yliopiston tutkimusryhmässä tavanneet Kasper, Kaikka ja Atte päättivät lähteä yhdessä viemään eteenpäin uriaan yrittäjänä. Kun yliopiston tutkimushankkeissa ei ollut enempää annettavaa, tarina Gnoncella sai alkunsa.

Ohjelmistokehittäjänä

Kasper on innovatiivinen frontti-velho, jolle käyttäjäkokemus on kaikki kaikessa. Tämän lisäksi WebGL ja web3 ovat lähellä Kasperin sydäntä.

Ohjelmistokehittäjänä Kasper näkee vahvuutenaan hyvät sosiaaliset taitonsa sekä kykynsä työskennellä tiimissä. Jos joku tarvitsee apua, Kasper on valmiina auttamaan. Lisäksi Kasperilta löytyy ketteryyttä kehittää uusia ominaisuuksia.

Kehittymisen varaa sen sijaan Kasper arvioi löytyvän design-työskentelyn puolelta, sillä oma visio designiin on yleensä vahva, ja pitäisi malttaa antaa tilaa myös muiden mielipiteille. Mikäli projektihallinta sakkaa tai visio ei ole selkeä, silloin myös Kasperin oma pakka hajoaa helposti, eikä työnteolle löydy niin helposti motivaatiota.

Kasperille suurin arvo freelancingissa on vapaus ja se, että saa tekemälleen työlle tehdyn työn arvon.


Aika laittaa tuumasta toimeen?

Lue lisää freelancerina aloittamisesta