Tutustu Gnoncen perustajajäseniin, osa 4: Joonas Koivuniemi

Lukuaika 3 minuuttia

Tutustu Gnoncen perustajajäseniin, osa 4: Joonas Koivuniemi

Lukuaika 3 minuuttia

Tutustu Gnoncen perustajajäseniin, osa 4: Joonas Koivuniemi

Kuka?

Joonas Koivuniemi on Gnoncen urakiihdyttämön markkinointi- ja kehityspäällikkö, mutta paremmin Joonasta kuvaisi titteli ”jokapaikanhöylä”, sillä hänen työnsä ulottuu reippaasti myös markkinoinnin ulkopuolelle. Joonas on Jämsän kasvatti, mutta asuu nykyisin Turussa, jonne muutti aikanaan tuotantotalouden opintojen perässä.

Turun kotitoimistostaan jokapaikanhöylä-Joonas hoitaa Gnoncen markkinoinnin lisäksi muun muassa Gnoncen yritystoiminnan kehittämistä, laskutusta, tapahtumien järjestelyjä sekä tapaa freelancingista kiinnostuneita ohjelmistokehittäjiä. Tämän lisäksi uusia projekteja on yleensä aina vireillä. Joonaksen ammatillisia vahvuuksia onkin uskallus tarttua uusiin haasteisiin ja oppia tekemällä.

Jokapaikanhöylänä

Joonas on ratkaisukeskeinen ja aito tyyppi, jolla tuotantotalouden insinöörinä löytyy tietotaitoa moneen lähtöön ja valmius ottaa riskejä kokeilunhaluisella matkallaan. Joonaksen sanoin: kokeilemisen kautta löytyy oma juttu.

Joonaksen vahvuuksia (työssään) itsensä haastamisen lisäksi ovat kyky katsoa isompaa kuvaa ja tarkastella asioiden vaikutussuhteita. Jokapaikanhöylänä sekä pääsee että joutuu tekemään monenlaisia hommia. Vaikka Joonas nauttii haasteita ja ongelmanratkaisusta, välillä ison kokonaisuuden pyörittäminen vie voimat.

Vapaa-ajalla kaikenlainen liikunta on aina ollut osa Joonaksen elämää, ja tällä hetkellä top kolmoseen yltävät rakas harrastus frisbeegolf, padel sekä talvisin laskettelu. Liikkumisen lisäksi kirjojen lukeminen, musiikki, meditaatio ja aidot kohtaamiset ihmisten kanssa toimivat vastapainona elämän hektisyydelle.

Kehitettävää Joonas sanoo löytävänsä oman ajan hallinnassa ja työtehtävien järjestelemisessä, sillä hyppiessään erilaisten roolien välillä langat meinaavat mennä välillä sekaisin. Elämässä yleisesti Joonas kokee tärkeäksi kuuntelemisen taidon sekä kyvyn ottaa erilaiset näkökulmat huomioon.

Työssään Gnoncella Joonas nauttii saamastaan vapaudesta tehdä työtä omalla tavallaan. Työ mahdollistaa erilaisten harrastusten sovittamisen sujuvasti yhteen työn tekemisen kanssa, ja myös matkustelu työn ohella on ollut Joonakselle iso arvo Gnoncella.

Tie Gnoncelle

Tuotantotalouden opintojen loppupuolella Joonas löysi kipinän myynnin parista ja vei myös voiton myyntikilpailuista päästen mukaan Euroopan myyntikilpailuihin. Myynti, uusien ihmisten tapaaminen ja sen kautta ihmisten auttaminen tarjosi sopivasti Joonaksen janoamaa haastetta ja epämukavuusalueelle joutumista. Valmistuttuaan Joonas jatkoi myynnin tiellä ja otti vastaan työn it-yrityksen myynnistä ja jatkoi siellä vuoden verran.

Uudet haasteet kutsuivat myyntityön jälkeen, ja Kaikka bongasi Joonaksen LinkedIn-päivityksen. Kaikka otti yhteyttä Joonakseen etsiessään myyntiorientoitunutta it-alan osaajaa luomaan Gnoncelle brändiä ja markkinointia. Varsinaista markkinoinnin työkokemusta Joonaksella ei ollut, mutta hän oli silti jälleen valmis sukeltamaan suoraan syvään päätyyn ja ottamaan haasteen vastaan. Parhaimmillaan Joonas on ongelmanratkaisussa, ja sitä paikka Gnoncella tarjosi: tyhjä pöytä, josta taikoa brändi ja markkinointi.

Hommat lähtivät liikkeelle erinomaisesti, ja Joonas sujahti Gnoncen riveihin mukaan kuin kala veteen. Joonas otti työtehtävät laaja-alaisesti haltuunsa ja liittyi vuoden jälkeen myös Gnoncen osakkaaksi.

Tarjoamme ohjelmistokehittäjälle palkkatyötä paremman tavan työskennellä.

Lue lisää Gnonsultoinnista

Jaa kirjoitus