Kuinka löytää sopiva projekti it-freelancerina

Lukuaika 2 minuuttia

Kuinka löytää sopiva projekti it-freelancerina

Lukuaika 2 minuuttia

Kuinka löytää sopiva projekti it-freelancerina

Kun lähdet etsimään uutta toimeksiantoa it-freelancerina ja tiedät mistä asiakkaita etsitään, seuraavaksi herää kysymys, kuinka löytää sopiva freelancer-projekti ja tulla valituksi.

Omien kokemustemme perusteella geneerisen CV:n lähettäminen sattumanvaraisesti kaikkialle ei johda juuri mihinkään. Sen sijaan oman täsmäosuman määrittäminen ja kohdennetun CV:n, profiilin sekä saatteen luominen antaa parhaat mahdollisuudet päästä haastatteluun ja kohti ideaalia projektia. Mikä on täsmäosuma, kuinka oma täsmäosuma määritetään ja miksi etsiä vain täsmäosumia?

Mikä on täsmäosuma?

Täsmäosuma on toimeksianto, joka vastaa osaajaprofiiliasi sekä työkokemustasi. Täsmäosumassa asiakkaan tarve kohtaa täysin sinun tarjontasi, myös hinnan, allokaation ja on-site-vaatimuksen osalta. Kun haet täsmäosumaan, sinulla on paras mahdollisuus onnistua löytämään ja naulaamaan sopiva projekti.

Miten määritän oman täsmäosumani?

Jotta voit määrittää oman täsmäosumasi, sinun täytyy ensin ymmärtää sekä tuotteistaa osaamisesi.

Aloita tarkastelemalla kokemustasi sekä CV:täsi. Mitä kaikkea olet päässyt tekemään urallasi? Minkälaisissa projekteissa ja rooleissa olet toiminut? Mitä tekniikoita osaat parhaiten? Missä olet hyvä ja missä haluat kehittyä?

Oman työuran reflektointi auttaa sinua löytämään vahvuutesi ja määrittämään täsmäosuman juuri sinulle.

Etsi vain täsmäosumia

Kun alat etsimään toimeksiantoa, määritä ensin täsmäosumasi osaamisesi pohjalta ja mieti sitä kautta, millaiset projektit ovat sinulle sopivia ja kiinnostavat sinua. Ei ole järkeä tuhlata aikaa ja energiaa epäoleellisten projektien hakemiseen kuin haulikolla ampuen, vaan keskittyä etsimään täsmäosumaa.

Kun määrität täsmäosumasi, toimeksiannon hakeminen voi yksinkertaisimmillaan sujua näin:

1. Haet kiinnostavaan toimeksiantoon, joka on täsmäosuma.
2. Luot kohdennetun CV:n, profiilin sekä saatteen, jotka lähetät asiakkaalle.
3. Asiakkaan kiinnostuessa menet haastatteluun.
4. Mikäli molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä haastattelun jälkeen, voidaan nimet laittaa paperiin ja aloittaa työskentely freelance-projektissa.

Toimeksiantoon hakiessasi voit myös aina kysyä lisätietoja projektin kontaktilta. Kysymyksillä osoitat kiinnostusta projektia kohtaan ja voit saada lisätietoja, jotka auttavat sinua kohdennetun CV:n luomisessa. Lisäksi saat varmuutta siitä, että olet hakemassa täsmäosumaan.

Lisää täsmäosumasta sekä freelance-projektin hankinnasta voit kuunnella Miten hankin projekteja freelancerina? -nimisestä moniosaisesta podcast-jaksosta.

Tarjoamme ohjelmistokehittäjälle palkkatyötä paremman tavan työskennellä.

Lue lisää Gnonsultoinnista

Jaa kirjoitus