Uusia tuulia it-alalle

Olemme tulleet muuttamaan työskentelyn tapoja it-alalla. Tarjoamme ohjelmistokehittäjille täysin uudenlaisen tavan tehdä töitä freelancerina.

Joonas Koivuniemi

Joonas Koivuniemi

|

Gnoncen tarina alkaa tästä.

Olemme tulleet muuttamaan työskentelyn tapoja it-alalla. Tarjoamme ohjelmistokehittäjille täysin uudenlaisen tavan tehdä töitä yhdistelemällä freelancer- ja palkkatyön hyviä puolia. Näin teemme juuri oman näköisen työnteon aloittamisesta vaivattomampaa sekä ohjelmistokehittäjän työstä tekijälleen kannattavampaa ja vapaampaa.

Freelance-työ on yleistynyt it-alalla viime vuosina reilusti. It-alan kasvun ja osaajapulan takia parhaista ohjelmistokehittäjistä taistellaan paljon it-yritysten ja projektien välillä. It-alan nykytila Suomessa tarjoaa osaaville ohjelmistokehittäjille hyvät mahdollisuudet menestyä, ja monet näistä kokeneista osaajista vaihtavatkin palkkatöistä yhä vapaamutoisempiin tapoihin toteuttaa itseään.

Freelancerina toimiminen tarkoittaa sitä, että ohjelmistokehittäjä tekee töitä oman yrityksensä tai toiminimensä kautta, esimerkiksi alihankintana toiselle it-yritykselle tai omille asiakkailleen. Ja miksipä ei? Alan kokeneimmille senior-ohjelmistokehittäjille riittää töitä enemmän kuin niitä kerkeää tehdä, ja freelancer voi itse määritellä oman tuntipalkkansa ja saada palkkatyöhön verrattuna reilusti suuremman kompensaation tekemästään työstä.

Viimeistään vuosi 2020 ja sen mukana tuoma koronaviruspandemia ovat osoittaneet, että ohjelmistokehittäjän työtä voi tehdä lähes, ellei jopa täysin 100-prosenttisesti etänä – tämä on seikka, joka kiehtoo monia. Valitsemalla projektinsa oikein freelancer voi melko vapaasti määrittää miten, missä ja milloin hän tekee työnsä.

Freelancerina aloittaminen ei ole helppoa.

Freelance-työn yleistymistä ja kasvua edistämässä ovat olleet myös freelancereita sourcaavat osaaja-agentuurit. Tällaiset agentuurit, jakavat omissa verkostoissaan erilaisia projekteja, joihin freelancerit voivat vapaasti lähettää hakemuksia ja hankkia projekteja tätä kautta. Osaaja-agentuurien avulla freelancerin ei siis välttämättä tarvitse itse hankkia asiakkaitaan, vaan hän voi päästä projekteihin kiinni helpommin.

Osaaja-agentuurien kautta projektin löytäminen ei kuitenkaan ole täysi itsestäänselvyys, sillä myös monet muut freelancerit kilpailevat samoista projekteista, jolloin näissä kisoissa usein kokeneimmat kandit voittavat aloittelevat freelancerit.

Freelancer-työ ja sen aloittaminen ei kuitenkaan missään nimessä ole helppoa. Freelancer-uran alullepano, yrityksen perustaminen ja ensimmäisten projektien löytäminen vaatii paljon rohkeutta ja laaja-alaista osaamista. Tämän vuoksi kynnys yrittäjäksi ryhtymiseen on suuri. Ellet ole 10 vuoden kokemusta omaava senior-kehittäjä, voi projektien löytäminen olla hankalaa.

Sopivan projektin löytäminen voi olla aloittelevalle freelancerille haastavaa, vaikka hänellä olisikin osaaja-agentuuri apunaan. Tämän takia taloudellinen riski on uran alkuvaiheessa huomattava. Freelancerin työ voi myös olla usein yksinäistä: ilman tiivistä työyhteisöä kehittäjä ei saa vertaistukea oman työnsä haasteisiin yhtä helposti kuin palkkatyössä.

Gnonce ratkaisee nämä haasteet.

Me autamme ohjelmistokehittäjiä madaltamalla kynnystä freelancer-työn aloittamiselle. Sparraamme ohjelmistokehittäjästä itsenäisesti toimivan freelancerin, autamme häntä yrityksen perustamisessa sekä yrityksen hoitoon liittyvissä asioissa ja varmistamme, että löydämme kehittäjälle sopivat ja mieluisat projektit.

Jaamme taloudellista riskiä uuden freelancerin kanssa ja tarjoamme jokaiselta kuukaudelta takuulaskutusta, vaikka freelancer olisikin hetken aikaa penkillä ilman projektia. Gnoncen freelancerit saavat itse määritellä missä, miten ja milloin he tekevät työnsä. Meille riittää se, että sekä asiakas että freelancer ovat tyytyväisiä.

Olemme freelancerin vertaistukena sekä projektien aikana että niiden ulkopuolella ja olkapäänä niin ylä- kuin alamäissä, emmekä jätä ketään yksin mutapohjaan tarpomaan. Vaikka toimimmekin kaikki itsenäisinä freelancereina omien projektiemme parissa, on meillä erittäin tiivis työyhteisö.

Muutetaan työnteon normeja - yhdessä.

Me haluamme rakentaa merkityksellisen yhteisön. Haluamme tehdä siitä niin lujan, että ajan myötä ja tekemisen kautta siihen kuuluminen jo itsessään merkitsee paljon. Yhdessä pystymme luomaan tekemisen kulttuurin, joka mullistaa vallalla olevat käsitykset työnteosta ja tuo monella taholla hyvää niin yksilöille, yhteisöllemme kuin ympäröivälle yhteiskunnallekin.

Ohjelmistokehittäjä, kutsumme sinut haastamaan itsesi ja ottamaan seuraavan askeleen urallasi. Neuvomme gnoncelaisuuden askelmerkit, jonka jälkeen sinäkin olet valmis ylittämään itsesi yhä uudelleen. Tuemme sinua matkallasi kohti osaavampaa, menestyvämpää ja onnellisempaa itseäsi. Eihän se välttämättä helppoa ole, mutta niille, jotka siinä onnistuvat, työ on tuottoisampaa. Sitä paitsi jos se olisi helppoa, kuka tahansa pystyisi siihen.

Gnoncelainen ei ole kuka tahansa.


Aika laittaa tuumasta toimeen?

Lue lisää freelancerina aloittamisesta